Ryanair

Kézipoggyász

55 cm x 40 cm x 20 cm méretű, legfeljebb 10 kg súlyú nagy kézipoggyász, vagy 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Ha Elsőbbségi beszállást vásárolt (beleértve a Flexi, Flexi Plus vagy Family Plus jegyeket) akkor a kis- és nagyméretű kézipoggyászt is felviheti az utastérbe.

A felnőttekkel egy ülésen utazó gyermekekre nem vonatkozik kézipoggyász-keret, azonban a gyermeket kísérő felnőtt a saját kézipoggyász keretén felül egy legfeljebb 5kg súlyú gyerekpoggyász szállítására jogosult.

Feladott Poggyász

2017. novemberétől a Ryanair egységes árat szabott ki a feladott poggyászokra, 20 kg-os bőrönd 25 Euróba kerül.

Minden utas a vonatkozó feladott poggyász díj megfizetésével legfeljebb két csomagot adhat fel. Forgalmas időszakokban, például karácsonykor/húsvétkor/nyári időszakban és bizonyos útvonalakon a poggyászfeladás díja 35 euró.

Bármely a személyes engedélyezett feladott poggyászsúlyt meghaladó túlsúly után az utazás napján túlsúly díj megfizetésére vagy köteles. Az aktuális díjszabás 3,400 Ft/€10 per kg.

Wizzair

Kézipoggyász

Egy darab legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű és 10 kg tömegű kézipoggyászt ingyenesen hozhatunk magunkkal.

Feladott Poggyász

149x119x171 cm és maximum 20 kg vagy 32 kg lehet. Legfeljebb hat darab feladott poggyász vihető, amelyek tömege egyenként legfeljebb 32 kg.

EasyJet

Kézipoggyász

Minden utas egy kézipoggyászt vihet fel a fedélzetre ingyenesen, melyre nincs súly korlátozás azonban 56cm x 45cm x 25cm nagyságú lehet. Minden kézipoggyásznak kényelmesen be kell férnie repülőtéri csomagfeladási pultoknál, illetve a beszállókapuknál kihelyezett poggyászmérőkbe. Amennyiben megtelik a poggyásztér, akkor a maradék csomagot ingyenesen a repülő rakterébe szállítják.

Akik az EasyJet Plus kártya tulajdonosai, vagy akik plusz díjat fizettek az rugalmas árért, a nagyobb lábtérért vagy az első sorokért azok felvihetnek egy második plusz csomagot, amit az ülés alá helyezhetnek. Ennek mérete nem lehet nagyobb mint, 45cm x 36cm x 20cm.

Feladott Poggyász

Az EasyJet utasai két feladott csomag kategória közül választhatnak. A rövidebb időre utazók 15 kilogrammos feladott poggyászt vihetnek magukkal, a hosszabb időre utazók számára pedig 23 kilót. Kilók vásárlására is van lehetőség, amely maximum 32 kg lehet és melynek ára 3.600 Forint kilónként.

Qatar Airways

Kézipoggyász

Mérete a turista osztályon legfeljebb 7 kg lehet. A Business és First Class osztályon legfeljebb két darab, maximum 15 kg súlyú kézipoggyászt vihetünk magunkkal.

A kézipoggyászok maximális mérete 50 x 37 x 25 cm.

Feladott Poggyász

A Turista osztályon utazók 23kg-ot meg nem haladó poggyászt, a Business osztályon utazók 30kg-ot meg nem haladó poggyászt, az Első osztályon utazók 40kg-ot meg nem haladó poggyászt vihetnek magukkal.

PEGASUS AIRLINES

Kézipoggyász

A Pegasus Airlines repülőgép fedélzetére egy 55x40x20 cm-t és 8 kg-ot meg nem haladó kézipoggyász vihető fel.

Feladott Poggyász

A feladott poggyászok súlya az úti céltól és a repülőjegy típusától függ. Az alap repülőjegyekkel utazó utasok 20 kg-os csomagot adhatnak fel online fizetés esetén 5 euróért. A repülőtéren ez a díj 8 €. Az Essentials jegyekkel utazók belföldi járatoknál 15 kg-os, külföldi utaknál 20 kg-os poggyászt, az Advantage osztályon utazók pedig minden járatra 20 kg-os csomagot adhatnak fel ingyenesen. Szintén ingyenesen 25 kg-os poggyászt adhatnak fel az Extra repülőjegyekkel utazók.

AEROFLOT RUSSIAN AIRLINES

Kézipoggyász

A kézipoggyász teljes mérete nem lehet több 55 x 40 x 20 cm-nél és maximum 10 kg a súlyhatár. A fenti szabályok alól van néhány kivétel, például ha Új-Delhibe, Pekingbe vagy Sanghajba utazunk, akkor Economy Class-on is két darab poggyász szállítása ingyenes.

Feladott Poggyász

Az ingyenesen szállítható poggyász súlyhatár 32 kg. Ebből Economy Class osztályon 1 darab szállítása ingyenes, az Economy Class prémium csoportjában, Comfot Class-on és Business Class-on pedig 2 darab vihető.

TURKISH AIRLINES

Kézipoggyász

A turista osztály utasai egy darab kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre, ennek maximális súlya 8 kg lehet.

A kézipoggyász mérete nem haladhatja meg a 23x40x55 cm nagyságot. Business osztályon két darab csomag, egyenként 8 kg vihető magunkkal.

Feladott Poggyász

Turista osztályon utazva legfeljebb 25 kg lehet a poggyász súlya, Business osztályon pedig 30 kg. 2 év alatti gyerekeknek a poggyász súlyhatár 10 kg.

Eurowings

Kézipoggyász

Egy darab 8 kg-t és 55x40x23 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt ingyenesen lehet a repülőgép fedélzetére felvinni.

Feladott Poggyász

A feladott poggyászok tömege maximum 23 kg-os lehet és maximálisan 5 darab adható fel személyenként.

AUSTRIAN AIRLINES

Kézipoggyász

Mérete nem haladhatja meg az 55cm x 40cm x 23cm-t és súlya maximum 8kg lehet. Egy darab kézipoggyász vihető a fedélzetre, mint például egy kis női vagy férfi kézitáska vagy laptop, melynek súlya nem haladhatja meg a 2kg-t.

Feladott Poggyász

Turista osztályon a díjmentesen feladható poggyász súlya legfeljebb 23 kg lehet, business osztályon ez a limit 32 kg.

BRUSSELS AIRLINES

Kézipoggyász

Egy darab maximum 12 kg-os poggyász plusz egy laptop táska vagy női táska.

Feladott Poggyász

A turista osztály utasai legfeljebb 32 kg-os poggyászt adhatnak fel.

BRITISH AIRWAYS

Kézipoggyász

A British Airways járatainak többségén a kézipoggyász maximális mérete 56 cm x 45 cm x 25 cm lehet.

Emellett lehet nálunk egy kézitáska, vagy laptop táska is, aminek a mérete legfeljebb 40 cm x 30 cm x 15 cm lehet.

Ha Brazíliába, vagy Brazíliából utazunk a British Airways járataival, akkor a plusz poggyász mérete maximum 45 cm x 36 cm x 20 cm lehet.

A kézipoggyászok maximális súlya 23 kg.

Feladott Poggyász

A feladott poggyász maximális súlya 23 kg lehet, és mérete: 90cm x 75cm x 43cm.

Amennyiben London és Doha között utazunk, akkor a maximális méret 32 kg.

KLM

Kézipoggyász

Turista osztály: 1 darab 55x35x25 cm-es kézipoggyász és egy darab kisebb táska, összesen nem haladhatják meg a 12 kg-ot.

Business osztály: 1 darab 55x35x25 cm-es és egy kisebb 45x20x35 cm-es kézipoggyász és egy darab kisebb táska, összesen nem haladhatják meg a 18 kg-ot.

Feladott Poggyász

A tengerentúli járatokon a turista osztályon utazók egy darab maximum 23kg-os csomagot adhatnak fel, ami nem haladja meg a 158 cm-t.

LUFTHANSA

Kézipoggyász

Egy darab csomag, amely maximális súlya 8kg. A business és első osztályon két darab kézipoggyász szállítható, kivéve az Egyesült Királyságba tartó utasokat, itt csak egy kézipoggyász engedélyezett.

Feladott Poggyász

A Lufthansa nemzetközi járatain a feladott poggyász maximális súlya turistaosztályon 23 kg, business és első osztályon pedig 32 kg. A turistaosztályon egy darab csomag adható fel 23 kg-ig, a business osztályon 2 db poggyász, mind a kettő 32 kg-ig, míg első osztályon 3 db csomag, szintén 32 kg-ig.

WISS INTERNATIONAL AIR LINES

Kézipoggyász

A Swiss turista osztályán egy darab kézipoggyász szállítása engedélyezett 8kg-ig, míg business osztályon 2 darab, méretei: 55x40x20 cm.

Feladott Poggyász

A turistaosztályon a feladott poggyász maximális súlya 23 kg, a business és első osztályon 32 kg.

AER LINGUS

Kézipoggyász

A fedélzeten maximum egy db 10 kg-os csomaggal utazhatunk, melynek mérete 55cm x 40cm x 24cm.

Vihetünk magunkkal egy laptoptáskát vagy bármilyen kisebb táskát, melynek mérete 25cm x 33cm x 20cm lehet.

Feladott Poggyász

A feladott poggyász szállítása a légitársaság által meghatározott díj alapján lehetséges! https://www.aerlingus.com/travel-information/baggage-information/checked-baggage/#/tab-0-flights-within-europe

JET2.COM

Kézipoggyász

Egy kisméretű, legfeljebb 10 kg súlyú és a kerekeivel és fogantyúival együtt legfeljebb 56x45x25 cm méretű kézipoggyászt vihetünk magunkkal.

Feladott Poggyász

Maximálisan 22 kg súly szállítása megengedett és Mindegyik utas legfeljebb HÁROM darab 22 kg-os csomagot adhat hozzá a foglalásához! Ár: 7800-8400 Forint

TAP PORTUGAL

Kézipoggyász

A poggyász maximum mérete 55x40x20 cm.

Turista osztályon 1db max.8 kg-os súlyú kézipoggyász szállítható,business osztályon 2db max.16kg-os súlyú kézipoggyász vihető fel a fedélzetre.

Feladott Poggyász

A feladott poggyászok megengedett súlya, darabszáma és díja a repülőjegyek típusával változik. A turista osztályon 1 darab 23 kg-os poggyászt, az Executive/Business osztályon pedig 2 darab egyenként 32kg-os poggyászt adhatunk fel díjmentesen.

AirFrance

Kézipoggyász

A poggyász mérete 55 x 35 x 25 cm lehet maximum beleértve a fogantyút és a kerekeket. Legfeljebb 12 kg vagy 18 kg súlyú lehet, amely a repülőjegyen van feltüntetve.

Plusz vihető egy táska, melynek mérete 40 x 30 x 15 cm. (laptop táska, női retikül...)

Feladott Poggyász

A feladandó csomag maximális súlya 23 kg és kiterjedése 158 cm lehet. A turistaosztályon egy, a Premium osztályon 2, a World Business Affaires és Premiere osztályon pedig 3 darabot lehet feladni.

A Flying Blue tagok még egy csomagot feladhatnak 23 kg-ig, függetlenül attól, milyen osztályon utaznak.

NORWEGIAN AIR

Kézipoggyász

Egy darab kézipoggyászt ingyenesen vihetünk fel a gép fedélzetére. A kézipoggyászok mérete nem haladhatja meg az 55x40x23 cm-t, a súlyuk pedig a repülőjegy típusától függ.

A LowFare, LowFare+ és a Premium jegyekkel utazók 10 kg-os, a Flex és a PremiumFlex repülőjegyekkel utazók pedig egy 15 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre.

Feladott Poggyász

A feladott poggyászok darabszáma nincs korlátozva, viszont az össztömegük nem lehet több mint 64 kg utasonként. A Lowfare+ jeggyel utazók egy 20kg-os poggyászt vihetnek magukkal ingyen ill. a Flex jeggyel utazók 2x 20 kg-ot adhatnak fel.

TAROM

Kézipoggyász

Minden utasa egy darab kézipoggyászt vihet fel a fedélzetre, ennek maximális súlya 10 kg lehet, mérete: 55x35x25cm.

Feladott Poggyász

A turistaosztály utasai belföldi és nemzetközi járaton is egy darab, legfeljebb 23 kg-os poggyászt adhatnak fel díjmentesen, a business osztályon három darab, egyenként 23 kg súlyú csomag adható fel.

AIR CANADA

Kézipoggyász

Minden utas 1 darab 10 kg-ot meg nem haladó kézipoggyászt vihet magával, melynek mérete 43*33*16 cm.

Feladott Poggyász

A megengedett feladott poggyász minden esetben különbözhet, a pontos információkat a légitársaság honlapján lehet megtalálni.

CZECH AIRLINES

Kézipoggyász

A Czech Airlinesnál egy darab 55x45x25 cm-t meg nem haladó kézipoggyász ingyenesen vihető fel a gépre. A Standard repülőjegyekkel utazóknál nem haladhatja meg a 8 kg-t, a Flexi csomagot választóknál a maximum 12 kg-ot. A Business jeggyel utazók két darab kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre, amik szintén nem haladhatják meg a 12 kg-ot.

Feladott Poggyász

A feladott poggyászok mérete nem haladhatja meg a 203 cm-t, a súlyuk pedig a repülőjegy típusától függ. Standard repülőjegy esetén úti nem haladhatja meg a 15 vagy a 23 kg-t úticéltól függően. Az OK Plus kártyával rendelkező utasok egy darab, maximum 23 kg-os csomagot ingyenesen adhatnak fel. A Flexi és a Business repülőjegyekkel utazók két darab csomagot adhatnak fel.

FINNAIR

Kézipoggyász

A Finnair járatain az esetek többségében a kézipoggyász súlya összesen 10 kg lehet. A kézipoggyász mérete maximum 56 x 45 x 25 cm lehet. Emellett felvihetünk a gépre magunkkal egy kisebb kézitáskát, vagy egy kicsi laptopot vagy hátizsákot is, ami az előttünk lévő ülés alá befér. Ennek maximális mérete 40 x 30 x 15 cm lehet. A kézipoggyász és a plusz kisebb poggyász összsúlya lehet a 10 kg.

Feladott Poggyász

A Finnair járataira feladott poggyászok súlya maximum 23 kg lehet, összméretük pedig nem haladhatja meg a 158 cm-t.

Economy osztályutasai számára 1 ilyen poggyász szállítása díjmentes, míg az Economy Pro vagy Economy Flexible utasai 2 poggyászt vihetnek felár nélkül magukkal. Az üzleti osztályon utazók, kontinenseken átívelő utazásokra 3 poggyászt is vihetnek magukkal.

LOT

Kézipoggyász

A kézipoggyász fedélzetre történő felvitele az utazási osztálytól függően van korlátozva.

A Turista osztályon 1 db legfeljebb 8 kg-os csomagot vihetünk magunkkal, míg a premium osztályon legfeljebb 2x9 kg-ot.

A kézipoggyász megengedett mérete: 23 cm x 40 cm x 55 cm.

Feladott Poggyász

A poggyászok összmérete nem lehet több, mint 158 cm.

Ha LOT Economy Simple repülőjegyet vásároljuk, akkor abba nincs benne ingyenes poggyász szállítás. Ha LOT Economy Class repülőjegyet fogljuk, akkor annak az árában 1 db, legfeljebb 23 kg-os poggyász szállítása van benne. A LOT Premium Economy osztályra váltott jegyekkel 2 db, egyenként 23 kg-os poggyász szállítása ingyenes. Ha Business Class osztályon utazunk, akkor az Európán belüli, vagy sz észak-afrikai, közel-keleti járatokon 2, egyenként 32 kg maximális súlyú poggyász szállítható, míg a többi, interkontinentális járatokon 3 db 32 kg súlyú poggyász a maximum.

TRANSAVIA

Kézipoggyász

A csomag súlya maximum 10 kg lehet személyenként. A Max fare utasok 2 db kézipoggyszt vihetnek magukkal.

Két méret között lehet választani: 45x40x25cm vagy 55x40x25cm.

Feladott Poggyász

A súlyhatár 32 kg, amely díjköteles.

ALITALIA

Kézipoggyász

Egy darab kézipoggyászt vihetünk magukkal, melynek maximális súlya 8 kg lehet, mérete: 55x35x25 cm.

Emellett az Alitalia lehetőséget biztosít, hogy a következő tartozékok közül választhasson egyet: aktatáska, laptoptáska, babakocsi, kézitáska.

Feladott Poggyász

Az Alitalia turista osztályán a feladott poggyász maximális súlya 23 kg, business osztályon a limit 32 kg. Csecsemők részére egy darab, legfeljebb 10 kg-os poggyász szállítható.

VUELING

Kézipoggyász

A Vueling Airlines járatain egy darab, 10 kg-t és 55x40x20 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt, továbbá egy kisméretű kézi táskát, fényképezőgépet, laptopot vagy kamerát ingyenesen lehet a repülőgépre felvinni. Az Excellence repülőjegyekkel utazó utasok 14 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel a gépre.

Feladott Poggyász

A feladott poggyászok tömege nem haladhatja meg a 23 kg-ot, és maximálisan 3 darab adható fel személyenként.

A poggyászdíjak internetes foglalás és fizetés esetén jóval olcsóbbak, mint a repülőtéren.